Ring til os på tlf: +45 4698 0912 | E-mail:

"Helt ude i skoven"

Lidt om vores juletræer

Premium etiket

I vores juletræsplantage står ca. 85.000 juletræer af bedste afstamning. Sorten er Nordmannsgran og hedder Ambrolauri Tlugi. Nordmannsgran er danskernes foretrukne juletræ med bløde nåle. Det er det træ, der holder nålene længst og ikke stikker, når det pyntes.

Inden træet plantes i vores plantage, har det været 3 år undervejs. Først 2 år i et frøbed og siden 1 år i et priklebed, hvorefter det plantes i vores plantage. Efter ca. 6 år i vores plantage er træerne omkring 1,50 meter høje og er i princippet klar til salg.

Normalstørrelsen på et træ, der passer til de fleste stuer, er ca. 2 meter, for med juletræsfod og stjerne bliver det hurtigt 30 cm højere. Når træet er ca. 2 meter, har det stået omkring 8 år i vores plantage. De fleste træer er derfor 10-12 år gamle, når man tæller år fra frø til fældning.

Vi samarbejder efter vores overbevisning med en af Danmarks bedste og mest kompetente planteskoler, når der tales om fremdyrkning af juletræer.

Frøene, som planteskolen bruger, kommer fra Georgien ved Sortehavet i en nøje udvalgt proveniens fra et område, der hedder Ambrolauri. Området, hvor der høstes frø fra, er opdelt i forskellige afdelinger/områder, hvilket betyder stor sporbarhed med hensyn til plantematerialet.

Denne grundighed er med til at sikre det bedst mulige udgangspunkt for tilblivelsen af et prima/1. klasse juletræ, der gerne skulle pynte i de danske stuer.

Har du spørgsmål angående juletræerne fra vores plantage, er du velkommen til at kontakte os på mail eller via "Kontakt os" siden. Du har også muligheden at følge os på de sociale medier.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser inden for 24 timer.

Top